Rättvis seger

Tre nya poäng, det tackar vi för men spelmässigt en svag match, framförallt offensivt. Det var inte många klara målchanser ÄFF lyckades skapa idag men matchinledning var pigg. De första 25 minuterna var det bara ett lag på plan och hemmalaget tog också rättvist ledningen genom Andreas Karlsson. Dennis Stojanoviv Fredin stod för förspelet. Mitt i hemmalagets dominans får den debuterande kantspringaren Fredrik Widlund hjärnsläpp och sågar en Åtvidabergsspelare i straffområdet, solklar straff och ”Åtvid” kvitterar något oförtjänt. Därefter tar bortalaget över halvleken ut. I andra halvlek spelar ÄFF upp sig och lyckas till den lilla publikens stora glädje göra ett segermål. Målet var ett klassmål, en frispark signerad hemmalagets, enligt mig bäste spelare, Oliver Stojanovic Fredin. Har tidigare sagt, att Oliver kommer att få sitt stora genombrott i år och dagens match förstärker mina intryck. Andra starka insatser i ÄFF gjordes, som vanligt av Carlsen och Widén. Alexander Engholm gjorde ett bra intryck under ÄFF: s starka period i matchinledningen. Björn Westerblad förde en anonym tillvaro idag men vi vet vad han kan. Kristoffer Jeppsson spelstil gillar jag och han stod för ett bra inhopp. Trots allt en rättvis hemmaseger, som gör att vi är med på den övre halvan.
Min tveksamhet kring Alexanders spelidé kvarstår. Tycker inte vi har spelarmaterial för att spela 3-5-2. Defensivt klarar vi oss bra men vår offensiv är svag. Skall vi vara med i toppen måste vi skapa betydligt mer. Våra forwards blir ofta isolerade och laget blir ”långt” Vi har, i dagsläget, inga kantspringare som håller måttet. Vi skulle med fördel kunna spela 4-4-2 med Björn och Sebastian centralt. Ingen lag skulle matcha den konstellationen. Grebbestad nästa, en svår borta mot en poängjagande nykomling men ÄFF får hållas som favorit.

Hälsar!

Helgonet 48

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.