Ointressant landskamp men tre bra poäng till ÄFF

Vad fanns det för värde i landskampen mellan Sverige och Danmark igår? Vilka svar fick Åge och Janne igår? Inga vill jag påstå. Värdet av matchen var obefintligt, bortsett från att det ramlade in en hel del slantar i Fotbollförbundets kassa. I förväg heter det att förbundskaptenerna söker svar men de får aldrig några i den här typen av matcher. Inställningen hos en del spelare var skrämmande. Victor Lindelöf var kanske det värsta exemplet. Spelade nonchalant och utan skärpa. Två gånger gav han bort bollen på sista tredjedelen. Mot ett tamt och intresselöst Danmark straffades vi inte men i VM håller det inte. Han får visa mot Peru, att insatsen igår var en engångsföreteelse. Många tekniska misstag och att skylla på underlaget är inte trovärdigt. Vad var bra då? Skönt att ha Robin Olsen tillbaka i startelvan. Jimmy Durmaz var bäste spelare över 90 minuter, tätt följd av Martin Olsson. Forsbergs andra halvlek lovar gott, liksom Pontus Janssons inhopp. Oscar Hiljmark spelade också stabilt. Men vi skapade inte enda en het målchans över 90 minuter. Det är inte så att man drar på smilbandet precis.
Kunde dock tidigare på dagen glädja mig åt en ny trepoängare till ÄFF. För motståndet stod Utsikten från Göteborg. Ett tämligen färglöst lag, vilket inte förringar de ”gulas” insats. Ifall jag ser till hemmalagets spelplan, ett 3-5-2 spel var nog den första halvleken, det bästa jag sett i år. Bra bredd i spelet med många upplopp på kanterna. Inläggen var väl inte av bästa märke men det kommer, om laget kan hålla i sitt spel. Något som var väldigt bra var att vi fyllde på med många spelare in i ”boxen” i offensiven. Defensivt gjorde ÄFF en stabil insats. Gästerna tilläts inte att skapa mer än ett par målchanser och då visade Robin Streifert, vilket målvaktslöfte han är. Robin fick också priset som bästa hemmaspelare. Helt i sin ordning även om mitt val hade varit Oliver Stojanovic Fredin, inte minst för det konstmål han levererade. Det känns tryggt, att ha tillbaka Björn Westerblad på mittfältet, som i övrigt gjorde en stark match rakt över. Under den andra halvleken gick vi ned i spelkvalitet, värmen tog ut sin rätt men segern var rättvis och efter ledningsmålet aldrig allvarligt hotad. Nu väntar serieledarna Mjällby på onsdag. Kanske dags för en knall men då krävs det bättre skärpa framför motståndarmålet.

Hälsar!
Helgonet 48

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.