Nu vänder det!

Nu vänder serien borta mot Halmstad BK den 24 juli på Örjans Vall. Vårt läge är något bättre än vid motsvarande tid förra året. De senaste två matcherna har, förhoppningsvis, gett lite ”råg i ryggen”. Bortamatchen mot Sirius liknade mycket förra årets match på ”Studenternas”. ÄFF gjorde en bra match, skapade fler chanser än i tidigare matcher och var, utan tvekan värda minst en poäng men bollen ville inte in i mål.
Så här skrev jag bl.a. efter förra årets match:
”Efter, att ha sett matchen mot Sirius, tycker jag mig se ljuset i tunneln även om det är långt borta.”

Den känslan fick jag även efter årets kamp på ”Studenternas”. Mot Degerfors hemma kom så den efterlängtade vinsten. Efter tio matcher utan vinst kunde ÄFF äntligen ta en trepoängare. Såg själv inte matchen men min rapportör konstaterade kort och koncist, att det var en godkänd insats från hemmalaget och att segern var helt rättvis. Laget skapade många målchanser, 13 avslut på mål och denna gång hade vi också lite flyt. Bollen studsade helt enkelt vår väg. Båda målen var exempel på det. Det är väldigt viktigt, att få enkla mål.
Nu väntar serietvåan Halmstad på bortaplan, ett lag vi förlorade väldigt snöpligt och orättvist mot, i den tredje omgången. En match, som borde slutat 0-0 men som avgjordes slumpartat i den andra tilläggsminuten av Simon Silverholt.
Halmstad tillhör seriefavoriterna. De har en fantastisk förmåga, att alltid komma igen efter en degradering. Hemma har de spelat stabilt och bara förlorat en match, mot Degerfors av alla lag.
På bortaplan har det svajat med tre förluster och allt för många insläppta mål för att vara ett topplag.
Var inte speciellt imponerad av HBK, när det gästade Ängelholm. De såg väl tunna ut för att aspirera på en topplats men där är de trots allt idag. Skälet till det, är, enligt min åsikt, att ”Superettan” är sämre än på många år. Det finns inga riktigt bra lag i årets serieupplaga. Det ger även ÄFF ett visst hopp, om att man kan slå vilket lag, som helst i årets liga.
Nu måste vi fortsätta att ta poäng, helst vinna några matcher i följd för att stärka självförtroendet. Det krävs nog ytterligare 20 poäng för att säkra ett nytt kontrakt. För det krävs, att truppen breddas. Helst ser jag, att frågan om de ”avstängda” spelarna avslutas på ett positivt sätt.
Vad jag har förstått är nya spelare på ingång och det är bra men det måste vara spelare med kvalitet att gå rätt in i startelvan och förstärka laget. Tror inte det räcker med att öka konkurrensen i truppen med ytterligare breddspelare.
Mot Halmstad tror jag på en poäng!
Mitt tips får bli 1-1

Hälsar!

Helgonet 48!

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.