Nu närmar sig avgörandet!

Jönköping hemma var en riktig höjdare. Ledarlaget i ”Superettan” fick se sig utspelade långa stunder, precis som Östersund under den andra halvleken matchen innan. Sa före de matcherna, att en poäng i mötena med topplagen vore bra men i efterhand så var man allt lite besviken. Framförallt matchen mot Jönköping skall ge en ”trea”. De chanser vi missade i den matchen tillhör kategorin, ”det är svårare att missa än att göra mål”.  Det var dock mycket som bra mot ”serieettan”. Det var nog en av de bästa matcherna sedan 2011. Träffade efter matchen Jönköpings ordförande, som bugade och tackade för vår generositet men samtidigt berömde ÄFF och menade, att det här klarar ni galant. Någon enkel resa skall vi inte räkna med och jag tror ingen, i klubben, räknar med det heller. Den svaga inledningen av säsongen sitter naturligtvis djupt i psyket hos spelare och ledare och det är svårt att ta sig ur detta. Vi är emellertid på god väg men stabiliteten saknas ännu. Prestationerna svänger kraftigt från match till match. Det fanns säkert de, som trodde på säker vinst mot det ”mediokra mittenlaget GAIS” efter vår utspelningen av serieledarna. Så enkelt är det inte. Det vet alla som kan fotboll.

Gais-matchen var ett bakslag, spelmässigt. Borta var det vägvinnande spelet från Jönköpingsmatchen. Det var egentligen inte mycket, som fungerade varken offensivt eller defensivt. Den poäng fick med oss hem var välförtjänt men vi tappade två poäng på ett riktigt misstag av Oscar. Det gjordes fler misstag ute på plan men de får inte lika förödande konsekvenser, som när en målvakt ”dabbar” sig. Tycker att vi framförallt skall komma ihåg den fenomenala räddning, som Oscar gjorde i slutsekunderna, som innebar, att vi, trots allt, kunde åka hem med en poäng i bagaget.  Varje poäng är livsviktig i slutstriden och på bortaplan är det ok med ”en etta” .

”Superettan” närmar sig slutet och spänningen finns i bottenstriden. På söndag kommer Mjällby på besök. Blekingelaget har vaknat till liv och är långt ifrån ofarliga. En spelare, som i våras dök ifrån ingenstans och gör succé är Lamala Abdu. Han har imponerat på mig och honom måste vi ha kontroll på om det skall bli seger.

Är som vanligt optimist och tippar denna gång hemmavinst med 2-0-

 

Hälsar!

Helgonet 48!

 

 

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.