Nu gäller det att täta till bakåt

ÄFF – Ljungskile

Historien från matchen i Södertälje upprepade sig. Efter ett stabilt spel i första halvlek och klar ledning, krackelerade ÄFF: s spel i den andra och det var med nöd och näppe, som en poäng kunde bärgas. Ledningen i halvtid var rättvis och borde till och med varit större. Det tredje avslutet på mål i den första halvleken borde även den resulterat men tre mål på tre chanser hade kanske varit, att begära för mycket. Två mål signerade Fredrik Karlsson var gott nog. Bra, att det är Fredrik, som gör målen. En skyttekung med gott självförtroende är värt sin vikt i guld.

Efter paus hade ÄFF ett avslut på mål, Ljungskile tio. Precis som mot Assyriska var vi underlägsna i den andra halvleken. Vi hade väldigt svårt, att försvara oss i det egna straffområdet. Precis, som mot Assyriska blev vi upprullade på våra kanter med farliga inlägg som följd. Oscars osäkerhet i målet byggde på otryggheten. Han hade svårt att få grepp om bollen. Efter Ljungskiles kvitteringsmål var vi många, som väntade på ett ledningsmål för gästerna. Vi var rejält tillbakatryckta. Så fick vi ett självmål, som en skänk från ovan och första tanken var;

”Idag har vi flytet och vinner trots allt.”

Dock är det på plats att påpeka, att självmålet var resultatet av en riktigt bra frispark från Pjotr Johanssons känsliga högerfot

Vi borde verkligen vunnit matchen. Det slarv, som gav Ljungskile möjligheten till kvitteringsmålet var onödigt. Man får inte på offensiv planhalva slarva bort bollen på det hårresande sätt som nu gjordes. Det gäller, att hålla i bollen till varje pris och då är klacksparkar definitivt fel metod, att använda.

Anfallsspelet är bevisligen bra. Vi har gjort 13 mål på fem matcher. Mycket bra men försvarsspelet är inte bra. I de senaste matcherna mot Assyriska och Ljungskile har vårt offensiva försvarsspel tappat i kvalitet. Följden har blivit, att trycket på vår backlinje har ökat. Där har vi framförallt haft problem i korridorerna. De individuella misstagen har varit för många. Mer än man kan bjuda på ”Superettannivån”. Vi saknar för tillfället stabilitet i vår backlinje. Kanske borde tränarduon fundera på en annan startuppställning inför matchen mot Värnamo. Jag tycker det men inser samtidigt att alternativen inte är så många men de finns.

Matchen mot Värnamo blir förhoppningsvis ytterligare ett steg mot förnyat kontrakt. Jag tror, att Christian, Magnus och laget kommer att täta till bakåt och ta med sig en trea till Ängelholm.

Mitt tips får bli 2-0 till ”De gula”!

 

Hälsar!

Helgonet 48

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.