Mörkret lägrar sig över ÄFF

Åtvidaberg, en klassiker i svensk fotboll besökte Ängelholms idrottsplats förra lördagen och då kommer det 359 åskådare. Jag har svårt att uttrycka min åsikt om det med lämpliga ord. Bruk av svordomar lämpar sig inte i detta forum. Första halvlek var det bästa jag sett ÄFF prestera under denna säsong. Ett aggressivt försvarsspel, som tryckte tillbaka ÅFF, som bara fick ägna sig åt att försvara sig. Bra rörlighet, säkert passningsspel, ett småtrevligt anfallsspel, som resulterade i 5 avslut på mål, det bästa hittills i år men bara 0-0 i halvtid och en straffmiss, som säkerligen hade en avgörande betydelse för matchutgången. Åtvidaberg var, i första halvlek, det svagaste lag jag sett på ip. i vår. Om det var vår styrka eller deras svaghet, som gav den matchbilden låter jag vara osagt. Talade med Roar Hansen före matchen och han berättade, att han har 19 nya spelare i truppen och det förklarar lagets ojämna kvaliteter under vårens matcher.
Faktum kvarstår! Vi var bra de första 45 minuterna. Vi fyllde på bra med spelare, när vi anföll och vi hade folk i ”boxen” redo för avslut. I den 40: e minuten fick vi belöning för vårt slit genom en straff men tyvärr missade Vlado den grovt. Mål där och vi hade vunnit matchen.
I den andra halvleken vände matchen helt, då östgötarna tog ledningen i den 60: e minuten på sin första målchans och som lök på laxen brände vi ännu en straff i den 81: a minuten. Åtvidaberg hade fyra avslut på mål i den andra halvleken och gjorde tre mål. Mer behöver väl inte tilläggas! Gästerna mål var riktigt snygga men, tyvärr, var vi som vanligt väl generösa i vår backlinje!
De senaste matcherna, Trelleborg, Varberg och nu senast mot Åtvidaberg har vi skapat fler målchanser, haft ett bättre tryck mot motståndarmålet, vilket också resulterat i många hörnor. Tyvärr har vi fått dålig utdelning på alla våra hörnor. I förra matchen hade vi, 18-15 i avslut och 6-1 i hörnor men det saknas väldigt mycket kvalitet i avslutningarna. Vi har egentligen bara Finley, som har den kvaliteten. Han gör en bra match mot Åtvidaberg, löper bra i djupled och fixar två solklara straffar men ack så ensam han är. Det hade varit väldigt intressant att se vad han och Fredrik Karlsson hade kunnat prestera tillsammans på topp. Mot Trelleborg, med Finley avstängd, blottades än mer oförmågan att avsluta.
I morgon väntar Sirius på Studenternas idrottsplats, märkligt namn idag kan tyckas men en gång i tiden var det en högst adekvat benämning. Det vore allt för mycket att begära poäng i den matchen men under har skett förr. Tar vi poäng där är det en präktig sensation. Sista matchen före det att serien vänder är Degerfors hemma, ett lag vi inte besegrat på hemmaplan sedan 2012(2-0). Nu måste vi göra det annars står vi på samma poängskörd, som förra året vid serievändningen och tvingas göra samma mirakelvändning under höstsäsongen som då. Jag tror, att det blir väldigt svårt att göra om bragden från förra säsongen.

Hälsar Helgonet 48

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.