Mitt världslag VM 2018

Det hör till traditionen, att ta ut ett ”allstarteam” efter VM i fotboll så också denna gång. I den officiella elvan innehåller inga svenskar. Endast två spelare vars lag inte nådde semifinal finns med, och det är brasilianska duon Paulinho och Neymar. I övrigt är samtliga från semifinallagen (Frankrike, Kroatien, Belgien, England). Min synpunkt är att ingen av de brasilianska stjärnorna platsar. Mitt lag ställer upp enligt ett 4-2-3-1-system. Tar också ut fyra reserver och där finns ett par svenska spelare med. Huvudcoach är naturligtvis Didier Deschamps med Zlatko Dalic, som assisterande. Dalic prestation är kanske den största. I det sammanhanget är Janne Andersson värd att nämnas. Få trodde väl på en kvartsfinal för den blågula elvan, som vid en bedömning, spelare för spelare, inte borde ha kunnat avancera så långt i turneringen. En fantastisk laginsats.
Ett all star-lag är naturligtvis inte det bästa laget. Turneringens bästa lag är såklart världsmästarna Frankrike, samtrimmat sedan lång tid tillbaka.
Här kommer så mitt ”bästalag” från VM 2018:
Jordan Pickford

Mário Fernandes(Ry) Samuel Umtitti Raphaël Varane Benjamin Pavard

Paul Pogba Ivan Rakitic

Antoine Griezmann Luka Mordric Ivan Persic

Romelu Lukaku

Reserver:
Robin Olsen
Victor Nilsson Lindelöf
Eden Hazard
Kylian Mbappé

Lev väl i sommar!
Hälsar!
Helgonet 48

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.