Förlusterna börjar bli för många

Nedflyttningsspöket närmar sig. Det är en dyster statistik ÄFF visar upp för juni månad. Sedan segern mot Utsikten den 2 juni har det blivit idel förluster och det har varit flera stora förlustsiffror. Nu måste den trenden brytas mot Eskilsminne annars blir vi direkt inblandade i bottenstriden. Matchen mot Mjällby var ett ljus i mörkret. Bra spel både offensivt och defensivt. Även matchen mot Oskarshamn hade en del ljusglimtar, att ta vara på men i fotboll är det tyvärr så, att det lag som gör flest mål vinner. Andreas Karlsson sliter hårt för laget men som forwards måste man göra mål. Du spelar längst fram av en orsak och gör du inte mål tappar man lätt självförtroendet. Man får helt enkelt inte missa en sådan målchans, som Karlsson gjorde. Förlusterna borta mot Ljungskile och Oddevold avslöjade våra försvarsbrister. Kanske är det så, att det unga ÄFF-laget är lättläst. Åtminstone förklarade Ljungskiles tränare efter matchen, att de hade studerat ÄFF: s spelplan noggrant och att det sedan var en enkel match. Oddevold och Ljungskile hade gjort sin läxa men det hade inte Mjällby och det är jag tacksam för. Vad jag tycker brister har jag varit inne på tidigare och skall inte upprepas. En sak är emellertid klar! Vårt offensiva spel har förbättrats. Både mot Utsikten, Mjällby och Oskarshamn har vi kommit bra på kanterna och fyllt på med mycket folk vid avsluten. Som sagt! ”Ett kungarike” för en målskytt. I matchen mot Oskarshamn spelade Carlsen på mittfältet, tack för det. Individuellt vill jag lyfta några spelare, i de matcher jag sett, som jag tycker är värda lite extra beröm så här långt. Robin Streifert, vår unge tidigare reservmålvakt, som spelat stabilt sedan han fick chansen från start. Alexander Engholm, som likt en duracellkanin ger energi till laget, Oliver Stojanovic Fredin, som jag tycker, jämte Carlsen, varit vår bäste spelare i vår. Erik Widén, en pådrivare, kaptensämne och en stor tillgång vid fasta situationer. Vill också nämna Oscar Zachrison, som kommit starkt de senaste matcherna.
På lördag är det derby mot Eskilsminne. Lagen har inte mötts i seriesammanhang sedan vårserien 1992, då vann ÄFF med 3-1. Vi har mött ”Eskils” i träningsmatcher och haft förvånansvärt svårt med dem. Med en tät defensiv och fortsatt bra anfallsspel skall det nog gå vägen.

Hälsar!

Helgonet 48

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.