En ny bekantskap – en ovanlig klubb.

Nu är dags att vinna hemma. Skall vi bita oss kvar på den övre halvan kan vi inte fortsätta förlora på hemmaplan. Tre matcher borta och sex poäng är väldigt bra. Ett bra lag tar, i snitt, två poäng hemma och en borta. Det ger totalt 45 poäng och en säker placering på den övre halvan.
Matchen mot Athletic hade många positiva inslag. Försvarsspelet var bra trots tre insläppta mål och framåt skapade vi mer än mot Värnamo. Tyvärr rullade målen in alldeles för lätt. Ett par av dem såg definitivt inte otagbara ut. Gör man två mål borta mot ett så starkt lag som AFC skall man ha en poäng med sig hem så är det bara. Kanske är det dags att ställa Oscar i mål.
Planbäst var Othman El Kabir, som sänkte sin gamla klubb. Othman har verkligen tagit stora steg framåt i sin karriär. Enormt löpstark spelare med en aktionsradie, som sträcker sig över större delen av planen. Var inblandade i alla tre målen. Spelade fram till ettan och satte distinkt tvåan och trean. Av våra egna spelare vill jag ge extra plus till våra kantspringare, Petar Petrovic och Vlado Zlojutro men även Sebastian Carlsen gjorde en bra match.
Dalkurd, från Borlänge, är en helt ny bekantskap för oss. När klubben grundades 2004 var det till direkt följd av många ungdomars brokiga vardag. Dalkurd FF skulle verka som ett alternativ till orolighet och en möjlighet till en bra framtid. För många ungdomar och deras föräldrar blev Dalkurd en viktig beståndsdel i integrationen. Den delen av det sociala ansvaret har följt med hela vägen och är ett av Dalkurds prioriterade mål.2010 spelade Dalkurd i division 1 för att hösten 2015 avancera till ”Superettan”.
Få klubbar får samma breda uppmärksamhet som Dalkurd FF. Intresset för Dalkurd är stort. Dalkurd FF:s supportersida på Facebook (vid namn ”Dalkurd Supporter”) hade drygt 14 000 medlemmar (den 4 april 2012). I skrivandets stund är det 1,3 miljoner (den 9 mars 2016) som gillar Dalkurd. Det är fler medlemmar än majoriteten av de allsvenska klubbarnas motsvarigheter. Laget har supporters över stora delar av landet och vi kan räkna med en stor tillströmning av Dalkurdanhängare till idrottsplatsen. De finns de, som räknar Dalkurd, som kurdernas landslag så bli inte förvånade om det dyker upp supporters från andra sidan sundet.
Hur går matchen?
Med vår klena hemmafacit vågar jag inte tro på seger. Vi får nöja oss med 1 poäng.
Mitt tips får bli 1-1.
Hälsar!
Helgonet 48!

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.