En avgörande slutspurt!

Det är en mycket viktig serieavslutning, som det unga ÄFF-laget, med stark uppbackning av 80-talisterna Robin Nilsson och Johan Oremo, har framför sig. Det handlar om avancemanget till division 1 för att, på glänt öppna dörren till elitfotbollen men också, att ÄFF på allvar skall ta platsen, som Nordvästra Skånes tredjelag, efter HIF och Landskrona BoIS. Chanserna finns onekligen, Eskilsminne är på väg ned men underifrån utmanar Höganäs Bollklubb. Så det gäller att knyta ihop säcken.
Från början gick det som på räls. Fem matcher, fem segrar och en överlägsen målskillnad. Sedan gick det grus i maskineriet. Fyra poäng på fyra matcher har inneburit, att en väntad serieseger ser ut, att glida ÄFF ur händerna. Nu återstår det fyra omgångar.
Jag har följt laget vid hemmamatcherna. Emellanåt har det spelats bra fotboll, skapats målchanser. Sedan Johan Oremo, efter en bländande start i klubben, kommit av sig i sin målfabrikation har laget emellertid fått svårt att göra mål. I matcherna jag tittat på har mönstret varit detsamma. Många målchanser skapas men bollen når inte nätmaskorna, mitt anstormningen släpper man till ett enkelt baklängesmål och sedan blir det uppförsbacke. Inte bara anfallsspelet utan också försvarsspelet har i de senaste matcherna varit svagt.
Anton Kinnander, Oremos ambitiöse anfallskompis, är den som varit inblandad i flest avslutslägen men har förtvivlat svårt, att sätta bollen i mål. Vi får hoppas att det släpper för Anton. Något jag saknat i de senaste matcherna är kvalitet i kantspelet. Är det inte farten som saknas så är det precisionen i den avslutande passningen. Med goda huvudspelare som Oremo och Kinnander centralt, är det såklart helt avgörande att kunna slå hårda och precisa inlägg. Skador och avstängningar har förstås ställt till det för tränarna men det gäller ju för alla lag. Kanske är det ett tecken på att ÄFF: s trupp trots allt inte är så bred.
Ett klart positivt inslag i senaste matchen mot Varberg var det inhopp, som Lukas Ohlander stod för. Honom vill jag se mer av.

Hälsar!
Helgonet 48

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.