Bra insats mot Halmstad

Jag ser fortfarande ljuset i tunneln trots förlusten mot Halmstad. HBK var definitivt inte bättre än ÄFF men de hade, som topplag ofta har, flytet. Behöver inte så många chanser för att göra mål. Totalt sett hade Halmstad fler avslut på mål än vad vi hade. De flesta skapade de dock under den sista fjärdedelen av matchen, då Christian lyfte upp laget för att febrilt jaga en kvittering. Fram till HBK: s ledningsmål, som de gjorde i början av andra halvlek, var ÄFF det bättre laget, spelade bättre fotboll och skapade fler målchanser. ÄFF gjorde en riktigt bra match så långt. Målet kom väldigt olyckligt och såg absolut inte otagbart ut. I klartext! Den bollen skall Carl ta! Sedan hör det till bilden, att han också gjorde flera klassräddningar men den viktigaste räddningen gjorde han inte.
Det var mycket, som var bra, speciellt i den första halvleken, då HBK kom undan med blotta förskräckelsen. Trots frånvaron av så starka kort som Carlsen, Bergholtz, Dyrestam och Zeyn S-Latef lyckades ÄFF hålla sig till sin spelplan och jag kan bara instämma i det beröm, som laget fick av Christian efter matchen men fotboll går ut på att göra mål och det lag, som gör flest mål vinner. Många i laget förtjänade övertyg, enligt mig. Christian Ljungberg fick priset, som bäste spelare i ÄFF men jag har sett slitvargen Ljungberg göra betydligt bättre matcher än den i söndags. Dock spelade han upp sig betydligt i den andra halvleken. Bäst tycker jag Petar Petrovic var, ständigt utmanande från sin vänsterkant utgjorde han ständigt ett hot mot HBK: s högerförsvar. Carlsens ersättare Axel Grahn tog verkligen chansen och gjorde en storartad insats så länge han orkade.
Avsaknaden av flera tunga namn gjorde det, tyvärr, svårt för tränarduon att förändra matchbilden efter HBK: s ledningsmål. Bänken var, helt enkelt, för tunn denna kväll.
Vi är utan tvekan på rätt väg. Med alla spelare tillgängliga så har vi nu ett lag, som kan matcha alla lagen i ”Superettan”. Nästa test för detta blir lördagens uppgörelse på mot serieledarna Sirius, som i den senaste matchen mot Assyriska gjorde hela fem mål. Det gör de inte på ÄFF. Tycker att vår backlinje, med Eiswohld och Lundgren i spetsen, såg stabil ut mot HBK. Det är framåt vi måste bli bättre, dvs. göra mål på våra chanser. Till skillnad från tidigare under säsongen skapar vi nu bra läggen för avslut. Ryan Finley är en bra avslutare och men fler måste kliva fram och leverera.
Hur går matchen?
Tror att vi har en bra chans, att vinna!
Mitt tips är hemmaseger 2-1.

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.