Även en förlust kan ge en positiv känsla

ÄFF: s andra halvlek mot Östersund var det bästa jag sett laget prestera under säsongen så här långt. Jag tycker att Östersund är det bästa laget i ”Superettan”. Att vi efter halvtid lyckades pressa tillbaka Östersundslaget imponerade på undertecknad. Tyvärr hade vi ingen riktigt spets på planens sista tredjedel. Vi hade, i den andra halvleken, fler avslut totalt än Östersund men bara ett på mål. Tråkigt nog tvingades Fredrik Karlsson lämna in tidigt i matchen och utan vår måltjuv på plan blir vi något uddlösa innanför straffområdet. Det var Marcus Bergholtz, andra halvlekens plangigant, som hade ÄFF:s  bästa möjlighet. Tyvärr smet hans välriktade volleyskott strax utanför målvaktens högra stolpe. Mycket glädjande, att konstatera Marcus stigande formkurva. Oscar Berglund fortsätter att övertyga. I första halvleken var det han, som höll oss kvar i matchen. Det kunde med sämre målvaktsspel stått både 0-2 och 0-3 i halvtid. Som matchen utvecklades efter pausen, var ÄFF värda en poäng men det lilla flytet från tidigare matcher ville inte infinna sig denna gång. Det här var det första nederlaget sedan bortamatchen mot Sirius i omgång 16. Den här förlusten tror jag inte tränarna och spelarna hade någon svårighet att smälta. I morgon kommer serieledarna på besök. Jönköping har inte skickliga individualister, som Östersund utan är mer en lagmaskin utan några direkta svagheter. Ett disciplinerat, välspelande lag, starka både framåt och bakåt, vilket målskillnaden 44-20 vittnar om.

Christian och Magnus tvingas återigen formera om laget, eftersom Eric Pothast är avstängd. Johan Eiswoldh är tillbaka och frågan är i vilken position han skall placeras. Det är väl inte det största bekymret utan vad, som är värre, är att vi inte har någon fullgod forward, som kan ersätta Fredrik, ifall han inte kan spela. Tror emellertid att Jönköpingslaget passar ÄFF bra och tror trots allt på seger, som vanligt bör tilläggas, denna gång med 2-0.

Hälsar!

Helgonet 48

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.