Än är loppet inte kört

Mörkret sänker sig över ÄFF. Drömmen om elitfotboll i Ängelholm är på väg att krossas och ingen tycks bry sig. Jo, det gör man nog men ingenting händer. Visst ekonomin tillåter inga utsvävningar. Det tror jag de flesta förstår men då får man göra det bästa av det spelarmaterial man har. Då duger det inte, att ha en vision om ett speciellt spelsätt och tro att det är det bästa för klubben, långsiktigt. Så kan man jobba om man har stora resurser. Det är också naivt, att tro att det kommer att vända. Det gör det inte, ifall inte tränarteamet tänker om. Lyssna på kritiken och gör om och gör rätt. Tror inte vi hade större ekonomiska resurser förra året men spelarmaterialet utnyttjades maximalt. Tråkig fotboll, jo så var det nog emellanåt men poängen ramlade in och kontraktet säkrades.
Vi har 16-29 i målskillnad, bara jumbon Åtvidaberg har sämre. Inget lag har släppt in fler mål än vad vi har gjort. Man behöver inte vara en Einstein för att förstå, att försvarsspelet inte fungerar och det har jag gång på gång sett med egna ögon. Då säger jag det en gång till. Vi har inte spelarmaterial för att spela 3-5-2.
Som väl är har bara halva serien avverkats. På lördag kommer Eskilsminne på besök och jag hoppas vi då får se Westerblad och Carlsen tillbaka i startelvan, att tränarna tar efter vårt framgångsrika landslag och ställer upp med en säker 4-4-2 uppställning från start. Då tror jag faktiskt på seger.

Hälsar!

Helgonet 48

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.