ÄFF-Skövde AIK

Tre välbehövliga poäng utan att imponera. Nedflyttningsspöket är inte långt borta. Jag tror det behövs ytterligare 10 poäng för att vara på den säkra sidan. Matchen igår mot Skövde AIK var ingen höjdare, spelmässigt. Efter en inledning med bra spel i 25 minuter började det unga laget att slarva. För många onödiga bolltapp, företrädesvis beroende på direkta felpass, gjorde att ÄFF tappade rytmen i sitt spel och gästerna tilläts, att dominera. Som väl var hade Oliver Stojanovic Fredin en bra dag. Två distinkta avslut med stor precision avgjorde tillställningen till ÄFF: s fördel. Tycker väl ändå, att det var en rättvis seger även om spelet haltade emellanåt.
Oliver har förutsättningar att bli riktigt bra men han har en bit kvar. Han måste lära sig att fotboll också innebär hårt arbete, med och utan boll. Det räcker inte bara med ”magiska fötter”. Igår räckte det men inte i längden. Av de nya spelarna imponerade Filip Örnblom mest på mig. Tog ständiga initiativ på sin kant, vågade utmana och gå framåt, även stark i defensiven. Hans backkollega på andra kanten, Oscar Zachrison, gjorde också en bra match och höll rent på sin kant. Alexander Anchinioti Jönsson hade jag väntat mig mer av, temposvag, liksom innermittfältskollegan Dusko Sakan, som jag dock tror kan bli den balansspelare ÄFF behöver så småningom. Fanns goda intention för det igår. I matchens inledning visade även Akram Mansour kvaliteter men han verkar inte orka en hel match och borde blivit utbytt en bit in i andra halvlek. Andreas Karlsson sliter berömvärt men han saknar ännu så länge det där specifika målsinnet. Det blev ett par bra försök men något målfirande blev det inte.
Så var det där med spelarbyten! De tar alldeles för lång tid, att genomföra. Pärmar skall läsas, tröjan skall sättas på, tejpen likaså. Igår tycker jag dessutom, att bytena skulle genomförts tidigare. Det var uppenbart, att det behövdes ny energi på planen och vad är det för mening att sätta in två, i klubben, helt nya spelare, när det är 5 minuter kvar.

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.