Vi föll på eget grepp

Hög press, lätta bollerövringar och snabba omställningar. Det var på den vägen som IFK Värnamo krossade oss i söndags. Känns det igen? Jodå, det är den taktik, som vi själva vill spela efter men ännu inte har lyckats leva upp till. Vi blev taktiskt, helt utmanövrerat av Värnamo. Det var klasskillnad! Ibland såg det ut som en match mellan seniorer och juniorer. Smålänningarna var ruskigt effektiva, fyra mål på fem avslut på mål. Värnamo är verkligen vårt ”boggeyteam”. Det vanligaste resultatet, siffermässigt, mellan lagen är faktiskt 4-0 till IFK, tre gånger har det hänt men det var första gången det hände i Ängelholm. Efter två enkla bolltapp 22 minuter in i matchen stod det 0-2. Matchen store spelare så långt, Jebali, hade så långt vänt in och ut på vårt centrala mittfält och han fortsatte en bit in i andra halvlek. Det var väl först när han, med ett elegant distansskott, i den 55 minuten gjorde 4-0, som han slog av på takten något. Nu var det inte bara han som var bra hos motståndarna. Det var förstås hela laget, som med en lysande taktik, signerad Jörgen Petersson, pulveriserade hemmalaget. Matchen var förresten nästan en kopia på 0-4-förlusten mot IK Frej förra året på hemmaplan, då Täbylaget gjorde mål på, i stort sett, allt.
Kommer man över en sådan här förlust på mindre än en vecka, på lördag väntar Athletic på bortaplan. Ingen drömmotståndare precis, de heller, förlust båda gångerna förra året. Förlusten var ett resultatet av en kollektiv kollaps. ÄFF-laget hade verkligen glömt att göra läxan den här gången men med den goda moral, som laget så här långt visat prov på, är jag helt övertygad om att, Christian, Magnus och laget tar revansch på Skytteholm på lördag, för debaclet i söndags men det räcker inte längre än till delad pott.
Mitt tips får bli 1-1.