Tuffa matcher

Allsvenskt motstånd fyra veckor i rad, först Falkenberg, därefter Kalmar FF, GIF Sundsvall och nu senast Malmö FF, de två senare matcherna i Svenska Cupen. Tufft och lärorikt, en möjlighet, att få upp tempot i spelet. Matchutvecklingen har varit förbluffande likartad. Bra spel av ÄFF, där laget stått upp väl mot det namnkunniga motståndet i drygt en timme. Mot Kalmar och Malmö tog ÄFF dessutom ledningen i matchen. Mot Sundsvall var ÄFF bara några minuter från poäng. Matcherna mot Kalmar och Malmö hade också det gemensamt, att när allsvenskarna väl började göra mål tillkom de något lättvindigt. Enligt min mening beror det dels på tränarduon ännu inte hittat den optimala formeringen av backlinjen men också på dålig kommunikation i den bakre linjen. Ett par av baklängesmålen har det varit upprörande att betrakta, rena pojklagsmissar. Detta kommer Christian och Magnus ha full kontroll på när väl serien startar. Framåt har det sett väldigt bra ut. Mittfält och forwards har gett sina namnkunniga motståndare full sysselsättning under större delen av matcherna.
Primus så här lång har varit Eiswohld, Carlsen, Bergholtz och stundtals Bernholtz. Spelare, som måste prestera, det där lilla extra för att ÄFF skall vara ett lag på övre halvan. Med risk för att bli tjatig måste jag skriva det igen. Vi behöver ytterligare en forward, en stark djupledslöpare med kapacitet att göra runt 10 mål. Vi får hoppas på amerikanen!
Svenska Cupens utformning är väldigt positivt för de kvalificerade Superettanklubbarna. Lagen får väldigt bra möjligheter till förberedelser inför seriestarten, med bästa möjliga motstånd även om vi visa av tidigare erfarenheter inte skall dra alltför stora växlar av resultaten.
Det viktigaste för ÄFF och alla lag är att de, under försäsongen, får kontinuitet i träning och match. Det betyder, att antalet skador måste minimeras. Ett gissel för ÄFF, de senaste åren, har varit att skador har varit mer regel än undantag. Det där handlar inte bara om otur utan mer om hur man tränar och hur vaken man är på kroppens signaler. I år är min känsla, att tränargruppen har bättre koll på läget än på många år. Det känns förtroendeingivande!
På lördag väntar Sirius och den sista matchen i Svenska Cupens gruppspel. Ännu en viktig match i förberedelserna inför seriepremiären den 3 april. Då vill jag se ett tight ÄFF stänga ytor, hålla rent bakåt och med blixtsnabba omställningar bringa mångas favorit till seriesegern på fall.