The Final Countdown

Vi gjorde ingen bra match mot IK Frej. Många felpass och som tidigare matcher hade vi svårt att försvara oss i korridorerna även om det blev bättre efter paus. Det var dock vad jag hade förväntat mig. Spelets kvalitet är just nu av underordnande betydelse. Huvudsaken är att tillräckligt många poäng hamnar på kontot så att vi slipper kvala. Mycket talar för att det blir så. Med sex poäng och tre mål till godo på Mjällby kommer vi inte att missa detta. Dessutom är fler lag inblandade detta fotbollsdrama, som är det enda som ger spänning åt ”Superettans” serieavslutning. Jag räknar med spel i landets näst högsta serie även 2016 för ÄFF, året då klubben fyller 40 år. Då hoppas jag, att vi kan lämna de två senaste årens ”lindansande” bakom oss.
Matchen i Täby var överhuvudtaget dålig. Mina bestående minnen från kampen är dels dimman, som svepte in över Vikingavallen men framförallt Oscar Berglunds strålande målvaktsspel. Bäst på plan och Oscar har verkligen hittat formen så här i ”grevens tid”. På söndag kommer Athletic FC United på besök, ett lag jag vet väldigt lite om. Klubben har sina rötter i Väsby United och FC Café Opera, en märklig skapelse på sin tid. ”. När vi 2002 gjorde vår debut i landets näst högsta serie, spelade Café Opera redan i ”Superettan. En trevlig bekantskap, som efter traditionell förbundsträff våren 2002 i Stockholm, bjöd in oss till krogen Café Opera i huvudstaden. Där vi hade ett par timmars trevlig samvaro.
I våras blev vi krossade på Skytteholms idrottsplats. Resultatet 0-3 var smickrande efter 4-19 i avslut. I AFC United spelar Othman El Kabir, en spelare, som gladde oss mycket förra hösten med bra spel. En väldigt snabb spelare, som inte får ges fria ytor att djupledslöpa på. På lördag räknar jag med att han rörelsefrihet kraftigt kommer att begränsas. Andra spelare med god renommé är Omar Jawo och Rober Massi.
På söndag tar vi de poäng, som behövs för förnyat kontrakt och jag räknar med revansch för vårens utspelning och att alla poängen kommer att stanna i Ängelholm.

Mitt tips är ÄFF-seger med 3-1.