Svagaste starten sedan 2009

Årets start är den svagaste sedan 2009. Det året hade vi 0 poäng efter två matcher och 1-6 i målskillnad. I de matcherna hette motståndarna BK Häcken och Örgryte IS. Referaten från de inledande matcherna har verkligen inte varit upplyftande. En spelare fick godkänt efter matchen mot Assyriska, Vlado Zlojutro. Matchen mot Östersund såg jag själv och det var en deprimerande upplevelse framför TV-apparaten. Tack och lov tog Oscar Berglund revansch efter en mindre god insats i premiären annars hade förlustsiffrorna blivit betydligt större. Sebastian Carlsén vill jag också ge godkänd i den matchen för hans andra halvlek, då han visade löpvilja och vann närkamper, vilket ingen av de övriga utespelarna gjorde. I matchen mot Varberg hoppas jag, att Sebastian visar samma inställning från start och drar de andra med sig. Insatsen i Östersund var inte ok. Så viljelöst får inte ett lag uppträda, som har för avsikt att hänga med i ”Superettan” även nästa säsong. Det håller inte att förklara insatsen med, att Östersund var bra. Saknar trygghet och balans i laget och framåt har vi, hittills, varit helt uddlösa.

Det slogs alldeles för många felpass och lagspelet, både defensivt och offensivt, lyste med sin frånvaro på Jämtkraft Arena. Känns som tränartrojkan ännu inte fått till rätt laguppställning, d.v.s. rätt man på rätt plats. Dock, så hänger framgången, ”till syvende och sist”, framförallt på vad spelarna presterar på plan och där har de flesta i laget mycket att bevisa för sina supporters. Nu skall jag inte måla ”fan på väggen” men så här illa har det inte sett ut sedan vi tog steget upp för åtta år sedan. Det är 28 omgångar kvar och det här laget har rett ut större svårigheter än detta och kommer att göra det nu också. Det är jag övertygad om. Förra året tog vi tre av sex poäng av Varberg. Hemmamötet slutade i en 1-2 förlust på ett soligt Olympia där Junes Barny gav ÄFF ledningen efter drygt 20 spelade minuter men Varberg kunde vända och vinna med 2-1. Borta gjorde ”de gula” en heroisk insats och vann med matchens enda mål, signerat Albin Nilsson. Hoppas att den, för året, nyutnämnde lagkaptenen kan upprepa sin bravad från höstmötet. Kul att just Albin fått kaptensbindeln. En praktkille, väl värd detta hedersuppdrag.

Hur går då matchen imorgon?

Eftersom jag är en obotlig optimist, när det gäller ÄFF så tror jag benhårt på en trepoängare idag.                                                                                                                          Varför inte 2-1. Det får bli mitt tips.

Helgonet 48!