Nu vänder det för ÄFF

Först vill jag säga, att min uppfattning är glasklar. Degerfors ledningsmål var resultatet av en makeringsmiss. Samuelsson var helt omarkerad, när han nickade in 1-0. Man får inte, i försvarsposition, hamna på anfallssidan om sin markering.  Degerfors skapade, i övrigt, inte en, enda målchans under resten av matchen. Snacka om att bli hårt straffad för ett misstag. Nu borde det naturligt inte blivit så. Med de möjligheter, som skapades i matchen hade en seger med minst två mål varit på sin plats. Degerfors var verkligen inte bra eller snarare var det så, att vi gjorde dem dåliga. Skall inte tjata om de uteblivna målen mer. De som har missat vet om det. Det hjälper inte, att raljera kring deras missar. Det förstärker bara deras svaga självförtroende. Jag är övertygad, jag vet att målen kommer.

ÄFF gjorde, spelmässigt, en riktigt bra match mot Degerfors. Både försvarsmässigt och anfallsmässigt innebar matchen ett rejält lyft. De fina intentionerna från den första halvleken mot Varberg fullföljdes med råge. Degerfors fick långa perioder agera statister medan ”de gula” briljerade med ett rappt och säkert passningsspel, trots ett svårt underlag. Det kantspel, som jag efterlyst fanns där. Flera precisa inlägg borde resulterat men precisionen i boxen var, för dagen, inte den bästa.

Bäst, tycker jag, att det fungerade, när Staaf spelar till vänster och Zloutro till höger på mitten. Mittfältet, i sin helhet, var bättre balanserat denna gång. Alla fem gjorde en utmärkt match. Ett extra plus vill jag dock ge Carlsén, som jag för övrigt anser vara en given startspelare.

Fortsätter vi att leverera spel på den här nivån kommer målen och därmed poängen. Min känsla är att marschen uppåt börjar på lördag, då nykomlingen IK Frej kommer på besök. Inledningen har satt en stor press på ÄFF. Avståndet fram till Assyriska är nio poäng. Det ÄFF, som vi såg på Stora Valla, är ingen avstigningskandidat utan ett lag för övre halvan av tabellen men det är just nu långt upp men det återstår 26 matcher, således 78 poäng att spela om.

Efter helgens match har jag stora förhoppningar på att avståndet framåt snabbt kommer att minska.