Nu tar vi Ljungskile!

Min förhoppning inför bortamatcherna på plastgräs i Göteborg(Utsikten) och Södertälje(Assyriska) var, att vi skulle få med oss fyra poäng hem. Så blev det! Inte för att jag är ett orakel utan för att killarna i laget jobbade otroligt starkt för varandra. Sedan Christian tog över har vi tagit tio poäng, varav sju på bortaplan. Enda förlusten kom mot Sirius, när serien vände. En match, som vi också skulle ha vunnit. Spelmässigt var det, enligt mig, den bästa matchen så här långt under säsongen men det ville sig inte framför mål. Efter det har ÄFF visat upp en imponerande effektivitet, tio mål på i stort sett lika många chanser.

Journalister älskar klyschor, som att tala om tränarbyteeffekter. I detta fall ”Järdlereffekten”. Namnet på tränaren spelar mindre roll. Det handlar om en ny röst, som får spelarna att vilja förändra, skapar tydliga strukturer och får alla kring laget att dra åt samma håll och inte minst tro på det de gör. Det har Christian och Magnus lyckats med. Det är förklaringen till framgångarna.

Vi kan mycket bättre. Spelet haltar emellanåt. Det saknas ännu en bit innan självförtroendet är helt återställt. Som supporter får vi inte ställa orimliga krav och tro att det kan bli vinst varje match. Spelar vi som, vi gjorde första halvan av den första halvleken, mot Assyriska slår vi vilket lag som helst i serien. Det kommer vi inte att göra. Resten av matchen mot Assyriska påminde oss om, att det återstår väldigt mycket att jobba med innan ett nytt kontrakt är i hamn. Det vet Christian och Magnus och framförallt vet hela spelartruppen vad som krävs av dem på plan under resten av säsongen. Cupsegern mot Höllviken, seger 2-0, tycker jag är kvitto på att en viss stabilitet har infunnits sig. Mer än halva startlaget mot Assyriska hade bytts ut. Kul att nyförvärvet Ardian Rexhepi lyckades så bra i sin debut. Matchen visar också vilken bred spelartrupp ÄFF har när nästan alla är friska.

Ljungskile nästa, historiskt sett ingen önskemotståndare. Förra året kammade vi noll både hemma och borta. Noll gjorda mål och åtta insläppta bekräftade bohuslänningarnas överlägsenhet.

I våras gjorde vi en bra match uppe i Ljungskile och lyckades få med en poäng hem. Denna gång tror jag på en trea. Ljungskiles form har på sistone varit dalande. Självtroendet hos vårt eget lag förbättras hela tiden, i takt med att poängskörden blir större.  Dessutom, den spelartrupp, som Christian och Magnus kan ställa på benen på söndag, är den bästa för året.

Mitt tips är vi nollar Ljungskile och vinner med 2-0!

Hälsar Helgonet 48!