Nu ser det illa ut

Sex tävlingsmatcher, 540 minuter, noll gjorda mål. Det är inte utan, att en viss oro sprider sig i kroppen. Spelmässigt gladde ÄFF i söndags. De första 25 minuterna var riktigt bra men vi hade få avslut på mål trots ett stort spelövertag. Två avslut på mål är på tok för lite. Det skulle ändå ha stått 2-0 i halvtid. ÄFF: s chanser var av den digniteten att det var svårare att missa än att göra mål. ÄFF hade även den tredje stora målchansen strax innan Varberg fick sitt olycksaliga ledningsmål. Det är svårt att förstå hur en så etablerad måltjuv, som Fredrik Karlsson kunde missa ett sådant läge. Visserligen en rejäl bjudning från Varbergs mittbackar men det gäller att ta chansen, när den erbjuds så generöst. Det gjorde Mats André Kaland i Varberg, när ÄFF: s mittbackar likt åsnan mellan hötapparna inte kunde bestämma sig för vem som skulle sopa bort bollen. Efter det tappade ÄFF sitt vägvinnande spel från den första halvleken. Varberg kunde ta över och var det lag, som hade mest målchanser under den sista fjärdedelen av kampen. Varberg var inget märkvärdigt lag men de har en tydlig spelidé, om än tråkig så var den i alla fall effektiv. Sex poäng så här långt ger självförtroende och trygghet. Hos ÄFF har jag svårt att se någon tydlig spelidé än så länge. Skillnaden mellan framgång och motgång är dock hårfin, 2-0 i halvtid och matchen hade varit hemma. Dock vill jag påstå att tränartrojkan inte har hittat rätt startelva ännu. Det är hög tid, att göra det nu. Enligt min mening är det på mittfältet och i den främre linjen det akut behöver förändras. Vi måste få mer tryck på kanterna, oj vad vi saknar Mikael Dahlgren. Det slås för lite inlägg med kvalitet, tidiga inlägg. Är övertygad om att Fredrik Karlsson skulle omsätta dessa i ett eller annat mål.

Min absoluta uppfattning är att kantspelare till vänster skall ha en bra vänsterfot och kantspelare till höger en bra högerfot.  Robin Staaf må vara en bra fotbollsspelare men som högerbreddare är han begränsad. Det blir för omständligt och tar för lång tid, när bollen hela tiden skall läggas över på rätt fot.

”Ett kungarike för en målskytt”! Det gäller i högsta grad i ÄFF. Klarare chanser än de, som hemmalaget vaskade fram i söndags får man leta efter men in i nätet nådde ingen boll. Det där är en knepig situation. Det här är inget man kan träna på i veckan. Problemet sitter ovanför halsen. Det positiva med söndagsmatchen var att vi, trots allt, skapade fler lägen än i de två första matcherna. Vi får hoppas på att det magiska första målet kommer mot Degerfors på lördag, ett annat lag som fått en usel start på säsongen. Ingen lätt uppgift precis. Vi har inte vunnit på Stora Valla sedan 2011. Då hette match-hjältarna Tobias Johansson, två mål och Martin Andersen ett, när ÄFF vann med 3-1.

Helgonet