Nu krävs det hemmavinst!

Nu är det dags, att ändra på den usla hemmastatistiken. Av 13 poäng har bara fyra har tagits hemma. Det räcker inte, om det skall bli fortsatt spel i ”Superettan”.

Segern mot Syrianska i Södertälje gav nödvändigt självförtroende och stärker lagets självtillit inför lördagens sexpoängsmatch mot Brommapojkarna på hemmaplan. Brommalaget har fått vind i seglet efter ett par segrar. Vinsten, senast mot Sirius, var rättvis. Bp hade den lilla tur, som ÄFF inte hade mot Uppsalalaget, i omgången före och lyckades få in ett segermål.  Seger för ÄFF, på lördag, är nödvändigt men är samtidigt bara ett litet steg mot nytt kontrakt. Vinst skulle innebära den andra segern i rad, vilket i så fall blir första gången det händer i år.

Det var många, som var bra mot Syrianska. En av dem, Christian Ljungberg, är nu tyvärr avstängd mot Bp. Christian har gått från klarhet till klarhet sedan han tog plats i startelvan. Liksom Piotr Johansson personifierar han det nya ÄFF. Med sin stora arbetskapacitet är Christian väldigt viktig i det offensiva försvarsspel, som nu är grundbulten i ÄFF: s spel.

Marcus Bergholtz gjorde återigen en strålande insats och tycks trivas i sin nya roll och med ett mål stärktes hans självförtroende än mer. Han kommer under hösten, att vara en av de tongivande i laget, som kommer att göra skillnad. En skyttekung gör ännu mer skillnad och med Fredrik Karlsson tillbaka på plan känns det, som måltorkan är över.  Ljungberg är således avstängd på lördag men tack lov är Johan Eiswohld tillbaka i laget. Johan är, enligt mig, ÄFF: s främste bollspelare begåvad med en bländande teknik och ett väl utvecklat spelsinne.

Björn Westerblad är aktuell för comeback, vilket är mycket glädjande. Vi får hoppas att Carlsén också snart är spelklar. Båda är spelare, som vi innerligt väl behöver, när det drar ihop sig och ÄFF: s öde skall avgöras under hösten. Med Westerblad och Carlsén i laget ökar våra chanser till nytt kontrakt avsevärt.  Sebastian är för övrigt barnbarn till Leif Carlsen, som var min klubbkamrat under min BoIS sejour i början av 70-talet. Leif var en ypperlig fotbollsspelare, som tillhörde de tongivande i Landskrona på den tiden.

Hur går matchen på lördag? Det blir en stenhård match, som ÄFF kommer att avgöra i andra halvlek. Varför inte 3-0 med Fredrik, som tvåmålsskytt.

Helgonet 48!