Jag ser ljuset

Efter, att ha sett matchen mot Sirius, tycker jag mig se ljuset i tunneln även om det är långt borta. Trots förlusten vill jag påstå, att ÄFF var det bästa laget. Visade upp ett bra försvarsspel med hög press, som gav snabba omställningar och vi skapade tillräckligt många chanser för att ta en trepoängare. Jag kan konstatera, att tränarduons spelidé håller.

Sirius gjorde mål på det enda farliga läget de skapade. Tyvärr var det en markeringsmiss, som föregick Uppsalalagets segermål. Det var egentligen det enda misstaget i ÄFF: s försvarsspel under hela matchen. Snacka om, att bli hårt straffade. I den andra halvleken var det ÄFF som dominerade, chanserna var många men målen uteblev. Kommer särskilt ihåg tre fina inspel, från högerkanten, parallellt med mållinjen, som bara måste resultera. Tyvärr blev det inte så. Det fanns fler goda lägen men vi var har ingen ”striker”, när Fredrik Karlsson inte är med. Förhoppningvis är han på plan mot Syrianska på lördag. Kanske skulle vi också haft en straff, när Micke Baggner vräktes över ända i den första halvleken. Det får ett lag med flyt men det har vi, ännu så länge, inte. Det var ingen, som föll ur ramen i denna match. Tycker faktiskt, att ÄFF, spelmässigt, gör sin bästa match för året. Mest beröm vill jag ge till Piotr Johansson, som på något sätt personifierar ” ett nytt ÄFF”. Det, som gläder mig mycket är, att Marcus Bergholtz nu tycks vara på väg mot formen. Det kommer att betyda mycket. Nu hoppas jag på, att Sebastian Carlsén är redo, att starta på lördag. Han behövs på plan från start. Tyvärr är Johan Eiswoldh avstängd mot Syrianska. Johan är en av ÄFF: s viktigaste spelare och är svår att ersätta. Trots detta tror jag på seger på lördag. Mitt tips får bli ÄFF-seger med 1-0.

Var på Olympia igår och såg en fantastiskt underhållande match med fyra klassmål. HIF vann rättvist med 3-1. Det var en stor kväll för Jordan Larsson. Som en av planens bästa spelare mot, ett i den första halvleken bra AIK, betraktar jag detta som Jordans stora genombrott i svensk elitfotboll. Två vackra mål, väldigt olika, där hann visar på bredd i sina kvaliteter. Det var många som var bra i HIF, inte minst Peter Larsson, som i den andra halvleken sög musten ur Henok Goitom. En annan, som imponerade på mig var Atakora, som, enligt mig, med sitt uppoffrande spel över hela plan, tillhörde de bättre i hemmalaget. Kunde också konstatera, att Johan Blomberg, efter en succéfylld start i AIK under våren, inte längre tillhör startelvan.