Fågel, fisk eller mittemellan

Med tanke på vad jag skrev inför premiären!

Är rätt övertygad, att det inte blir fisk. Matchen mor Syrianska gav flera goda besked. Försvarsspelet börjar sitta och vi har nu ett mittbackspar, som håller mycket hög klass. Zeyn S-Latef visade, att han är rätt val på vänsterbackspositionen. Zeyn har utvecklat sitt backspel på ett remarkabelt sätt. Stark i defensiven och med offensiva kvaliteter ger han vår offensiv ytterligare en dimension. Hans vänsterfot är guld värd. Vi får se vem, som kommer att ta positionen till höger, där konkurrensen är tuff.
Första halvlek såg riktigt bra ut. Segern var rättvis och kunde varit något mål större men vi har ännu inte tillräcklig spets på sista tredjedelen men det kommer. Känner mig ganska trygg i den uppfattningen. Till matchens lirare utsågs Johan Eiswolhld och hård konkurrens med Marcus Bergholtz. Johan håller, enligt mig hög allsvensk klass som mittback. Marcus forsätter att övertyga i sin roll, som släpande forward och mot Syrianska var han lysande. I Sebastian Carlsen och Christian Ljungberg har vi ett starkt innermittfältspar, som kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. De kommer båda att ta stora steg i karriären i år, om de får vara hela förstås. Det är glädjande att Vlado Zlojutro är tillbaka på planen och han gjorde en solid comeback i premiären. Jag vill dock gärna se att han tar mer initiativ offensivt. Är löpstark, har ett bra skott och borde kunna peta in ett och annat mål. Philip Bernholtz förtjänade också han ett bra betyg men är än så länge lite ojämn i sina prestationer.
Det måste ha varit fantastiskt, att bli matchhjälte i sin hemmadebut i sin nya klubb. Nu visade Oliver Stojanovic-Fredin upp också andra kvaliteter i sin debut, inte minst en imponerande löpstyrka. En intressant spelare, som trots en ovan roll gjorde en insats, som lovar mycket för framtiden. Skall heller inte glömma Carl Lindell, vår sista utpost i hemmapremiären, som spelade förtroendeingivande hela matchen.
Smolk i glädjebägaren inför måndagens match mot Örgryte är Lundgrens skada men det finns goda alternativ, eftersom alla spelarna, vad jag vet, är tillgängliga. Dessutom råder det efter de senaste tillskotten i spelartruppen, MFF-lånen och Ryan Finley en stenhård konkurrens om en plats i startelvan, vilket ger förutsättningar för fortsatta framgångar.
ÖIS blir en svår nöt att knäcka, nykomlingar skall man helst inte möta tidigt på säsongen. Örgryte är också en anrik klubb med höga målsättningar men jag tror på vårt lag. Det blir en ny seger. Nu med 2-0.

Helgonet 48!