En obegriplig matchutveckling

Vad hände egentligen i halvtid? Efter pausen kom ÄFF ut som ett nytt lag, i negativ bemärkelse. Visserligen kan det vara knäckande, att var så överlägsna som hemmalaget var första halvlek och ändå ligga under med 1-0.  I den 42: a matchminuten bjöds IK Frej frikostigt in i matchen av Markus Bergholtz, som drällde med bollen på mittplan och så kunde Täby-laget gå till pausvila i ledning, efter ett avslut på mål. Före ledningsmålet hade gästerna knappt fått låna bollen.

Efter den första halvleken var min åsikt att Frej nog var den svagaste nykomling jag sett i ”Superettan” sedan ÄFF gick upp 2008. Det som utspelades på plan efter pausen var obegripligt. Hur kan ett lag med så många erfarna spelare falla ihop som ett korthus. Spelarna har sitt ansvar men ledarna på bänken har ett lika stort ansvar. Faktum är att när slutsignalen gick hade Frej förtjänat segern, även om slutresultatet var missvisande. Det är sällan man får se ett lag ha en hundraprocentig utdelning. Det hade IK Frej.

ÄFF hade bara ett avslut på mål under de sista 45 minuterna. På plan irrade de gula spelarna omkring, helt utan organisation och styrning. När jag tänker tillbaka till Degerforsmatchen blir ännu svårare, att förstå. Då spelade ÄFF med stor auktoritet men hade ingen lycka framför mål. Förväntningarna var således stora inför lördagens match. Min bedömning är detta var en av ÄFF: s sämsta halvlekar sedan comebacken 2008.

Det är inte ok, att falla ihop på det här sättet. Spelarna och ledarna har mycket att reflektera kring fram till matchen mot Mjällby på onsdag Det är mycket som måste bli bättre. Det förstår nog alla. Klubben närmar sig snabbt den tidpunkt, då man måste agera kraftfullt. Det är mycket, som står på spel.

Så lite om bytena, vårt sätt att spela och jobbet på bänken. Tycker det var fel, att ta ut Carlsén såvida han inte var skadad. Det tog mer än 10 minuter efter Frejs andra mål innan de två sista bytena genomfördes. Så lång tid får det inte ta. Det är mycket spel i sidled och bakåt och det går för långsamt. Man vinner inga segrar med snygga dribblingar på egen planhalva. IK Frej avslöjade på ett brutalt sätt vår strategi. Med hög press med tre spelare fördröjde de våra uppspel effektivt. När vi så småningom tog oss fram till sista tredjedelen möttes vi av en köttmur. Men, marginalerna är trots allt små. Vi skall naturligtvis leda med ett par mål i halvtid men en fenomenal målvakt och dåligt självförtroende stod i vägen. Tycker fortfarande inte, att spelarmaterialet används optimalt. Tränartrojkan måste tänka i nya banor. Sedan får vi hålla tummarna för att skadade spelare kommer tillbaka och skärper konkurrensen, det behövs.

 

Hälsar Helgonet 48!

För alltid ÄFF-vän men just nu en mycket bekymrad sådan.

 

 

 

 

About Lars Carlsson

Hej! Jag heter Lars Carlsson och är lärare till yrket. Har ett förflutet inom idrotten. Speciellt fotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har under 10 års tid skrivit ett stort antal artiklar om idrotten i Ängelholm. Emellanåt har jag även skrivit jag om samtiden. En del av det materialet kommer jag nu att publicera.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *