Det här var bara början!

Framgång föder framgång och nu tycks vi ha tagit oss in i ”vinnarcirkeln”. Nu gäller det att stanna kvar där! Lättare sagt än gjort. Den gamla klyschan, ” att ta en match i taget” gäller verkligen nu. Nästa match, borta, mot Göteborgsklubben Utsikten blir en ny nagelbitare. Efter segern mot Degerfors nu senaste omgången kommer Utsikten till start med förnyat självförtroende, liksom ÄFF. Matchen spelas på plastgräset på Rudalen, ingen höjdare precis. Därefter följer ännu en bortamatch, mot formstarka men något ojämna Assyriska i Södertälje. Två bortamatcher i rad är inte optimalt men ÄFF har tagit fler poäng borta än hemma så det behöver inte spela så stor roll. Fyra poäng är nog nödvändigt för att vi på allvar skall kunna etablera oss ovanför kvalstrecket. Det kan vi absolut klara men då måste vi göra en, spelmässigt, bättre insats än mot Brommapojkarna i lördags. Effektiviteten var det inget fel på. Tre avslut på mål och tre mål förtjänar ett högt betyg. Vi fick ingen bra start i matchen med ett slarvigt passningsspel och ett svagt positionsspel men det blev bättre efter den inledande kvarten och vår ledning i paus, tyckte jag var välförtjänt. Rebin Assad gör en lysande första halvlek och han 2-0 mål var ett supermål. Rebin har blivit minst en klass bättre under Christians tränarskap.

I den andra halvleken var Brommapojkarna det klart bästa laget. Vi lyckades inte genomför vårt offensiva försvarsspel och följden blev att vi backade hem istället.

Brommalaget tilläts etablera ett spel kring vårt straffområde och skapade ett flertal farliga lägen. BP: s reduceringsmål kom som ett brev på posten och allt talade för att ett kvitteringsmål skulle komma. Mitt i denna press når Fredrik Karlsson, ÄFF: s för dagen bäste spelare, Pjotr Johansson med en precis djupledspassning. Pjotr vänder bort ett par motståndare och placerar elegant bollen invid målvaktens högra stolpe. Ett verkligt klassmål. Vad mer kan man begära!

På två matcher har vi gjort sex mål, lysande. Resan mot nytt kontrakt fortsätter och det blir en tuff resa. Det vet alla i och kring laget. Men nu vet laget, att de kan. En vetskap som, enligt mig, kommer att generera många poäng till!

Imorgon vinner ÄFF med 2-0, minst!