Det handlar inte om bristande vilja

Det handlar om mycket om brist på självförtroende. Efter fyra raka förluster är det inte så konstigt att lagets tilltro till sin förmåga har fått sig en rejäl törn. När man lyssnar av folk på läktaren hör man mycket snack om bristande förmåga och inte minst brist på vilja. Det där sista tror jag inte ett dugg på. Är övertygad om att det här laget, är besjälad av en vilja utöver det mesta. Bristande förmåga, ja kanske är det så, att några spelare ännu inte är mogna för att spela kontinuerligt på ”Superettannivån”. Poängskörden så här långt är, i stort sett, vad jag hade förväntat mig. Kanske någon poäng till hade jag hoppats på. Fler oavgjorda matcher definitivt men som det är nu så antingen vinner vi eller förlorar vi. I längden är det bättre. För många ”draws” försämrar möjligheterna nytt kontrakt. Men det är också så att en förlust tar mer på självförtroendet än en oavgjord match.
Vi måste komma ihåg, att laget är försvagat sedan i höstas. Vår bäste målskytt 2015 spelar inte, Rudolfsson, enligt mitt förmenade vår bäste back, är just nu heller inte på plan. Vår nyttigaste spelare under flera år Björn Westerblad, användbar på många positioner, spelar i Åtvidaberg. Oscar Berglund, som avslutade förra säsongen väldigt bra sitter på bänken. Ersättarna har inte gjort bort sig på något sätt. De unga ersättarna, som kommit in är just unga och lovande men de behöver tid för att utvecklas. Senast igår gjorde Erik Johansson en alldeles utmärkt insats och var tillsammans med Zeyn S Latef och Macus Bergholtz ljuset i mörkret.
Det är lätt att slå fast, att vi är väldigt uddlösa framåt. Ofta kunde man se Ryan Finley ensam med hela Assyriska backlinjen. Det går för långsamt i omställningarna Det tar alldeles för lång tid för laget att fylla på framåt. Jag saknar modet att löpa i djupled. Det finns just nu inte hos våra spelare. Vi flyttar mycket boll men på den sista tredjedelen är vi tama.
Assyriska skapade inte mycket de heller men, när de väl kom in i vårt straffområde var det inte bara en eller två, utan fem, sex spelare på plats för avslut. Gästerna borde heller inte var fyllda med tro på sig själva men i det laget finns det massor med allsvensk rutin, spelare som kan hantera en motgång. Bytet på ledarbänken verkade också tänt dem och den nye coachen gjorde ett bra jobb. Tror att vi snart kommer att återfinna Assyriska högre upp i tabellen.
Den ekonomiska verkligheten har fått konsekvenser. Vi är inne i en trend, som liknar förra vårens ”Golgatavandring”. Det är mycket som står på spel. Vår elitverksamhet har stora framgångar, U 21 och på ungdomssidan, U 17 och U 19. Vi fostrar idag framtida elitspelare och de måste ha ett elitlag att spela i. Styrelsen får fundera igenom detta. Något måste göras! Serien är väldigt jämn. Det skiljer tre poäng mellan oss på trettonde plats och fyran Örgryte. Vi är på intet sätt akterseglade men trenden måste brytas nu och då tror jag, att laget, tränarna behöver stöttning utöver det vanliga.
Matchen i Göteborg mot GAIS vågar jag inte tippa men med Johan tillbaka på plan och Vlado på banan med gipsad hand hoppas jag dock på en poäng!