Chansfattig tillställning

Chansfattigt, 4-4 i avslut på mål, svårspelat på en plan, som ännu inte är i bästa skick. Matchen skulle såklart slutat 0-0. Men ett sent mål förstörde dagen för hemmalaget.
Det var för mycket felpass åt båda håll för att jag skall kunna matchen ett högt betyg, rent spelmässigt. Försvarsspelet i båda lagen höll emellertid hög klass. Farligheter i de båda straffområdena var sällsynta och, enligt min syn, berodde det inte bara på bra försvarsspel.
Jag saknade modet från lagen att gå framåt, framförallt från hemmalaget. Kan konstatera, att ifall lagen vill bli kvar på övre halvan måste det till ett helt annat anfallsspel. De bästa prestationerna gjordes av spelare i backlinjen eller på mittfältet.
Tycker fortfarande att tränarduon i ÄFF skall fundera på, ifall det inte vore en bra idé, att starta med två renodlade forwards. Ryan Finley, som började mot HBK blev emellanåt tämligen isolerad på topp. Detta kan för övrigt också sägas om förra årets skyttekung i ”Superettan”, Fredrik Ohlsson, anfallspets i HBK.
De gamla ÄFF-spelarna på mittfältet Junes Barny och Antonio Rochas tillhörde de bättre i Halmstadslaget med ett extra plus för Barny även om det blir mycket bollflyttande för hans del. HBK: s mittfält saknar en bollvinnare och laget i sin helhet väger lätt. Halmstad övertygade inte. Janne Jönsson har ett tufft jobb framför sig och laget, om favoritskapet skall infrias.
Till bäste hemmaspelare utsågs Johan Eidswohld, ett bra val men det var länge sedan jag såg Johan slå så många felpass, som i söndagens match.
För mig var Vlado Zlojutro ÄFF: s bäste för dagen. Han var stark, framförallt i defensiven men också tongivande i de få anfallsförsök, som hemmalaget lyckades åstadkomma. En annan spelare, som går från klarhet till klarhet är Patrick Dyrestam, som nästan var 100- procentig i höjdduellerna.
Hur skall ÄFF få till en bättre offensiv? Det kanske löser sig av sig själv, när självförtroendet växer i takt med nya poäng. Jag tror inte riktigt på det.
Jag hävdar fortfarande att det är en bra idé att fundera på Bergholtz utgångsposition.
Min åsikt är att han skall starta skall från en mittfältsposition. Med två forwards från start skulle vi kunna lyfta laget och pressa högre upp i banan och skapa fler målchanser. Det senare är ett måste ifall vi skall hålla oss kvar på övre halvan.
Jag tror benhårt på det här laget och vi har börjat bra. Nu väntar IK Frej borta, ett storvuxet och svårspelat lag, som blir en svår nöt att knäcka. Vi vann mötet på Vikingavallen i Täby förra året med matchens enda mål inslaget av Pjotr Johansson.
Tror vi har en bra chans att åka hem med tre poäng i bagaget även denna gång.
Seger med 2-1 låter väl bra!