Äntligen premiär

Fågel, fisk eller mittemellan?

Sedan jag började skriva mina krönikor om ÄFF, känner jag, har det aldrig varit så svårt att sia om säsongen, som det är inför dagens premiär mot Syrianska FC på Ängelholms idrottsplats. Försäsongen har varit väldigt turbulent och då syftar jag inte på det sportsliga utan allt annat, som hänt kring klubben sedan serieavslutningen i höstas. Nu har det blivit lite lugnare även om det finns en osäkerhet kring de spelare, som ännu inte accepterat lönesänkningarna, i dagsläget fyra. Nya spelare har kommit in i truppen Philip Bernholtz från Husqvarna, Astrit Seljmani, Olympic och på sluttampen, Oliver Stojanovic Fredin, Petar Petrovic samt Zlatan Azinovic alla med bakgrund i MFF. I truppen till dagens match finns dock 13 spelare kvar sedan förra säsongen, vilket känns tryggt. Det är spelare, som var med och vände förra vårens motgångar till framgångar under hösten. Det känns tryggt! En annan trygghet är den starka ledartrupp vi nu har i klubben, med Christian i spetsen.
Träningsmatcherna har varit ömsom vin och ömsom vatten. Bra matcher mot allsvenskt motstånd i Svenska Cupen men solklara förluster mot division 1-lagen, Öster och Landskrona BoIS. Liksom tidigare har vi skapat för lite målchanser och släppt in lite för enkla mål. Matchen mot Husqvarna, 4-0, kan förhoppningsvis ses som en ändring på det även om motståndet inte var av någon högre klass. Det fanns dock tydliga signaler i den matchen, att något bra är på gång. Vi får se om den trenden håller i sig idag.
Som alltid är jag optimist, när det gäller ÄFF! Det blir seger med 2-1.
Helgonet 48!