Äntligen lite flyt

Förnedrade, hårt kritiserade för bristande inställning reste sig ”de gula” mot Mjällby på ett fantastiskt sätt. När många, efter Mjällbys ledningsmål, var beredda, att räkna ut Ängelholmslaget reste man sig på skakiga ben på nio. De flesta satt egentligen bara och väntade på det avgörande knockoutslaget, ännu ett mål för blekingelaget men det kom inte. Anförda av planens bäste spelare, Johan Eiswohld, lyckades ÄFF hålla rent framför eget mål resten av halvleken.

Vad hände i halvtid? En metamorfos av sällan skådad slag utspelade sig framför mina ögon. En scenförändring, som var lika obegriplig, som den vid Frejmatchen. Skillnaden var, att nu förändrades ÄFF i positiv riktning. Spelet lyftes upp på Mjällbys planhalva och målchanser skapades. I den första halvleken hade ÄFF inte ett avslut på mål, i den andra sex. Mjällby fick finna sig att, inledningsvis, bli rejält tillbakapressade. Efter ett snabbt kvitteringsmål av Rebin Assad spelade vi riktigt bra fotboll i ytterligare 25 minuter. Sista kvarten jämnade spelet ut sig. Vi blev försiktigas och Mjällby hade ett par heta lägen, som mycket väl kunde resulterat men denna gång var marginalerna på vår sida. Segermålet var märkligt. En frispark från vänster, från långt håll, slagen av Albin Nilsson letade sig ända fram till den helt omarkerade Vlado Zlojutro och 1-2 var ett faktum. Att vändningen kom i ”grevens tid” får betraktas, som ”dagens understatement”. Nu får tränarna och laget lite arbetsro och förhoppningsvis blir det tre nya poäng på söndag mot Värnamo, ett lag vi har haft svårt att komma till tals med under de senaste åren. Senast vi besegrade smålänningarna var i oktober 2013, då vi på Finnvedsvallen vann med 5-2. Förra året tog vi bara en av sex poäng mot söndagens motståndare.

Jag har fortfarande förhoppningar om en plats på den övre halvan men då krävs några trepoängare i följd. Varför inte ta den andra på söndag.

Mitt tips får bli 3-1 och Fredrik Karlsson gör två mål.

Hälsar Helgonet 48.